Intrebări frecvente in imprimarea 3D: ghid complet 3D DOT

De-a lungul timpului, ni s-au adresat multe întrebări despre 3D Printing, despre modul de funcționare, dar și care sunt cele mai bune materiale.

În continuare, dorim să vă prezentăm câteva dintre marile întrebări pentru începători și principalele lucruri pe care le-am învățat din încercările, erorile și reușitele noastre din trecut. Aceste informații sunt simplificate în mod deliberat pentru un public începător. Pentru aprofundare, vă invităm să ne contactați.

Ce material ar trebui să folosesc pentru a imprima 3D?

Majoritatea imprimantelor 3D pentru acasă folosesc filament de tip PLA sau ABS. Imprimantele profesionale pot folosi tot felul de materiale, de la metal la filament organic. Unele imprimante folosesc o rășină lichidă, care este mult mai dificil de manipulat.

Ca începător, utilizați filamentul de tip PLA. Este non-toxic, produs mai ales din amidon și porumb, cu ajutorul acestui filament poți imprima cu ușurință și este și mult mai ieftin. Cu toate acestea, este mai sensibil la căldură, așa că nu lăsați produsele imprimate 3D pe patul de printare în bătaia soarelui.

filamente 3d ultimaker pla

De dragul exemplului, 3D DOT vă pune la dispoziție filamentul PLA de la UltiMaker. Este un filament extrem de versatil, ușor de imprimat, cu o precizie ridicată și un finish calitativ al suprafeței, toate aceste caracteristici făcându-l un material ideal pentru o gamă largă de aplicații.

Ce culoare de filament să folosesc?

Cea mai comună culoare în industria 3D Printing este albul.

Este o culoare ușor de manipulat, se poate picta / vopsi cu ușurință. În plus, culorile primare sunt mult mai ușor de manevrat, în comparație cu cele metalice sau culorile neobișnuite, care pot adesea să facă printurile să pară neuniforme sau extrem de delicate.

3D DOT vă oferă posibilitatea să utilizați filamentul 3D PLA de la Craftbot

Craftbot PLA este un filament tip PLA de înaltă calitate, ușor de utilizat, ideal pentru imprimarea 3D. Ușor modificat, filamentul reține caracteristicile tipice ale PLA, dar îl face mai dur și mai puțin fragil.

Ce setări ar trebui să folosesc?

Majoritatea imprimantelor 3D includ sau au link-uri către software-ul recomandat, care poate face conversia 3D STL sau alte fișiere în formate acceptate de imprimanta 3D respectivă.

Dacă vedeți că printul se deslipește de pe patul de printare, atunci vă recomandăm să folosiți un lipici pe suprafața de printare, chiar înainte de a da ”print”. 

Software-ul Cura – Ultimaker

Ce sunt suporturile?

Modelele dumneavoastră 3D au nevoie probabil de ajutor pentru a imprima corect, deoarece aceste imprimante nu se descurcă bine cu suprapuneri mari – de exemplu, un braț care iese dintr-o figurină.

Software-ul dumneavoastră pentru imprimanta 3D poate calcula și adăuga automat suporturi, adică mici suporturi care conțin toate acele părți ale modelului.

După terminarea imprimării, decupați suporturile.

Unde găsesc lucruri de imprimat?

Thingiverse.com este o platformă online populară pentru comunitatea de imprimare 3D. Aici, utilizatorii pot împărtăși, descărca și imprima modele 3D gratuite.

Cu o gamă vastă de proiecte, de la obiecte de uz casnic la jucării și componente personalizate, Thingiverse oferă o bogată resursă pentru entuziaștii de imprimare 3D de toate nivelele de experiență. Este un spațiu interactiv, unde creatorii pot împărtăși idei, îmbunătăți designuri și contribui la o comunitate globală de inovatori tehnologici

Când sunteți gata să vă creați propriile modele, există o mulțime de pachete software din care să alegeți, dar este mai simplu să începeți cu aplicația gratuită Tinkercad din Autodesk, bazată pe browser.

 

Ce imprimantă 3D să achiziționez?

Pentru cei care își încep călătoria în lumea imprimării 3D, 3D DOT vă oferă o gamă variată de imprimante entry-level.

Acestea au fost proiectate cu grijă, pentru a oferi o introducere plăcută în această tehnologie fascinantă. Cu caracteristici user-friendly și un preț accesibil, aceste imprimante sunt potrivite pentru cei care doresc să-și dezvolte abilitățile într-un ritm confortabil.

În acest articol, vom explora două modele remarcabile - Prusa MK4 și Bambu Lab X1 Carbon

Cu o precizie incredibilă și o fiabilitate de neegalat, imprimanta 3D Prusa MK4 este preferata multor entuziaști. Cu funcții avansate ,precum precum auto-nivelarea patului, extrudarea directă și un ecran tactil intuitiv, MK4 face experiența de imprimare o adevărată plăcere.

imprimanta 3d prusa mk4

 

Cu un design elegant și o construcție din fibră de carbon, Bambu Lab X1 Carbon impresionează din prima vedere. Această imprimantă 3D nu doar arată uimitor, ci oferă și performanțe de top. Cu un volum mare de imprimare și un sistem de extruziune eficient, X1 Carbon este perfectă pentru proiecte de orice dimensiune.

imprimanta 3d bambu lab x1 carbon

În concluzie, alegerea imprimantei 3D potrivite depinde de nevoile și preferințele tale. Fie că optezi pentru performanța inegalabilă a Prusa MK4, eleganța Bambu Lab X1 Carbon sau explorarea gamelor entry level, la 3D DOT vei găsi întotdeauna soluții adaptate cerințelor tale. Învață, experimentează și creează cu încredere!

Pentru informații suplimentare, ne puteți găsi online pe platformele Facebook, Instagram, LinkedIn și TikTok sau la secțiunea de Contact

Formular de contact