Topul celor mai bune site-uri pentru fișiere STL

Topul celor mai bune site-uri pentru fișiere STL

În articolul dat, veți găsi o selecție a celor mai bune site-uri de imprimare 3D, depozite de modele, care oferă fișiere gratuite pentru descărcare pentru imprimantele 3D.

Fiecare dintre acestea vă permite să navigați într-o selecție mare de designuri de imprimare 3D pentru a le imprima acasă, fie în formatul de fișiere STL, fie în formatul OBJ.

Unele dintre aceste site-uri includ și magazine online pentru vânzarea designurilor de imprimare 3D. Deci, dacă ești un modelator 3D și îți dorești un venit suplimentar, acestea sunt platformele perfecte pentru a-ți prezenta munca.

În cazul dat, următoarele site-uri sunt dedicate furnizării doar a fișierelor imprimabile în 3D. Ele găzduiesc în principal fișiere STL generice, unele oferind și fișiere OBJ sau G-code-uri pentru imprimante 3D specifice.

 

Thingiverse

Cel mai mare depozit de modele pentru imprimante 3D din lume este Thingiverse. Site-ul este online din 2008 și a adunat peste 1,48 milioane de fișiere STL gratuite, lăsând în urmă competiția. Este operat de UltiMaker, care constă din producătorii de imprimante 3D MakerBot și UltiMaker, recent uniți.

Site-ul găzduiește o comunitate vastă de pasionați de crearea de obiecte, care oferă fișiere STL gratuite pentru descărcare în diferite categorii. Odată ce sunteți autentificat, puteți partaja modelele 3D, etichetate într-o colecție personală sau cu grupuri de utilizatori specifice. Aceste grupuri sunt o modalitate bună de a intra în legătură cu creatorii cu interese similare.

 

Cults

Cults este o piață de fișiere pentru imprimante 3D, unde peste 115.000 de designeri își partajează sau vând fișierele STL. Calitatea celor peste 1.025.000 de modele de imprimantă 3D de pe Cults este, în mod obișnuit, ridicată. Conform companiei, 450.000 de modele sunt disponibile pentru descărcare gratuită.

Utilizatorii pot urmări designerii lor preferați și pot primi actualizări instantanee atunci când este postat un nou model. Cults oferă, de asemenea, colecții bazate pe mărci cunoscute (de exemplu, modificări IKEA, jucării, jocuri video, plăci pentru agățat, meme-uri sau accesorii pentru biciclete).

Un detaliu interesant: site-ul suportă limbile engleză, franceză, spaniolă, rusă și germană. Vă rugăm să fiți conștienți că site-ul depinde în mare măsură de fișierele gif animate, astfel încât timpul de încărcare poate fi uneori destul de lent.

 

Printables

Prusa Research a definit un nou standard pentru imprimantele 3D FDM. Acoperind toate aspectele, compania oferă, de asemenea, propriul său software open-source (PrusaSlicer), o marcă de filament (Prusament), plus un depozit gratuit și bine organizat de fișiere (Printables, cunoscut anterior sub numele de prusaprinters.org).

Site-ul oferă concursuri de design 3D centrate pe diverse subiecte și conturi de marcă oficiale de la Paramount Pictures, Arduino, Raspberry Pi, Cooler Master, World of Warships, etc. Fișierele gratuite, acum în număr de peste 472.000, pot fi descărcate sub formă de fișiere STL. Acestea pot fi utilizate pe toate imprimantele 3D FDM. Unele modele oferă G-code-uri  pre-sliced pentru imprimatele 3D Prusa.

 

My mini Factory

MyMiniFactory este un spațiu comunitar și un depozit pentru aproximativ 154.000 de fișiere pentru imprimantele 3D, cu accent puternic pe jocuri, anime și fan art. Are legături strânse cu iMakr, un magazin online care vinde imprimante 3D și accesorii.

Site-ul, înființat în 2013, oferă fișiere gratuite și plătite pentru imprimante 3D, create de designeri profesioniști, garantând că au fost testate calitativ. De asemenea, ei lansează regulat provocări pentru designerii 3D și găzduiesc o colecție extinsă de fișiere STL gratuite, cu tematică culturală numită "Scan the World".

Începând din 2018, creatorii își pot promova lucrările și pot câștiga venit din talentul lor în magazinul premium MyMiniFactory. O noutate este "Tribes", un serviciu de subscripție în stil Patreon, în care creatorii le oferă susținătorilor lor acces la conținut exclusiv printr-un model cu niveluri.

 

Pinshape 

Pinshape, achiziționat de producătorul de imprimante 3D Formlabs în 2016, se descrie ca fiind "o piață 3D care conectează creatorii și designerii". Puteți găsi o mulțime de fișiere STL gratuite de descărcat în cele peste 52.700 de designuri, dar funcționează și ca platformă pentru a cumpăra și vinde modele premium.

Acesta este un loc interesant dacă sunteți în căutare de fișiere STL gratuite pentru jucării și jocuri, miniaturi, bijuterii și modă, aparate electrocasnice, gadgeturi și artă.

 

Threeding

Threeding este o piață online pentru modele 3D plătite și gratuite. Platforma permite persoanelor și afacerilor să cumpere, să vândă sau să schimbe orice design 3D. Există peste 12.200 de fișiere STL disponibile pentru descărcare, din care peste 2.000 sunt gratuite.

De asemenea, site-ul oferă și un serviciu de imprimare 3D, pentru a avea modelele dvs. 3D fabricate și trimise către dumneavoastră.

 

Redpah 

Redpah este un magazin de design-uri 3D, care oferă o combinație de modele plătite și gratuite pentru creatori și designeri. Site-ul include peste 6.400 de fișiere premium și 2.200 de fișiere gratuite pentru descărcare.

O caracteristică plăcută este capacitatea de a sorta designurile 3D în funcție de munca designerilor populari.

 

Fab365

Fab365 este o piață de fișiere 3D. Utilizatorii înregistrați pot cumpăra, vinde și descărca modele, pentru a le realiza acasă pe propriile lor imprimante 3D.
Aceste designuri premium sunt grupate în teme precum gadgeturi, artă, casă și arhitectură, și au o notă de sofisticare și umor.
Majoritatea ofertelor sunt designuri plătite, dar există și o mică selecție de peste 100 de fișiere 3D disponibile gratuit.

 

Pentru mai multe detalii si comenzi, vă așteptam pe:

3D DOT shop: https://3ddot.ro/

Număr de telefon:  0722 321 673

Adresa de email: info@3ddot.ro

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.